Ta strona używa plików cookie (ciasteczek).

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. [Polityka prywatności]

POLITYKA PRYWATNOŚCI

I. Informacje ogólne

1. Niniejsza polityka prywatności dotyczy serwisu www, funkcjonującego pod adresem www.villaflores.pl
2. Operatorem serwisu oraz Administratorem danych osobowych jest: Sebastian Osadnik, prowadzący jednoosobową działalność gospodarczą pod nazwą: Villaflores Nieruchomości ul. Szewska 11, 67-200 Głogów, NIP 693-187-27-16
3. Adres kontaktowy poczty elektronicznej operatora: biuro@villaflores.pl
4. Operator jest Administratorem Twoich danych osobowych w odniesieniu do danych podanych dobrowolnie w Serwisie.

5. Serwis wykorzystuje dane osobowe w następujących celach:
  - Obsługa zapytań przez formularz
  - Prezentacja oferty lub informacji
  - Newsletter
6. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
  - Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach dane, które zostają wprowadzone do systemów Operatora.
  - Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. „ciasteczka”).

II. Wybrane metody ochrony danych stosowane przez Operatora

1. Operator okresowo zmienia swoje hasła administracyjne.
2. W celu ochrony danych Operator regularnie wykonuje kopie bezpieczeństwa.
3. Istotnym elementem ochrony danych jest regularna aktualizacja wszelkiego oprogramowania, wykorzystywanego przez Operatora do przetwarzania danych osobowych, co w szczególności oznacza regularne aktualizacje komponentów programistycznych.

III. Hosting

1. Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwerze operatora: iq.pl

IV. Klauzula informacyjna w zakresie danych osobowych

1. Realizując obowiązek informacyjny wynikający z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej „RODO”) VILLAFLORES Nieruchomości informuje, że:

1. Administratorem danych wskazanych w umowie i zgodzie na przetwarzanie danych osobowych jest Villaflores Nieruchomości z siedzibą w Głogowie (67-200), ul. Szewska 11, adres e-mail: biuro@villaflores.pl;
2. Kontakt do inspektora danych osobowych (IOD) Villaflores Nieruchomości jest pod adresem e-mail: biuro@villaflores.pl
3. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do korzystania z Serwisu, w przypadku niewyrażenia zgody na przesyłanie informacji, nie będzie możliwe ich przesyłanie; w przypadku nie podania danych niezbędnych do zawarcia umowy wówczas nie będzie możliwe zawarcie umowy.
4. Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania.
5. Dane powierzone przez Państwa mogą być powierzone: pracownikom i podmiotom współpracującym z Villaflores Nieruchomości, podmiotom świadczącym usługi wsparcia IT oraz dostarczającym oprogramowanie informatyczne, podmiotom świadczącym usługi z dziedziny księgowości, rachunkowości, fakturowania, kancelariom prawnym.
6. Podane dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 a) RODO – na podstawie zgody w przypadku przesyłania informacji (w tym marketingowych) czy dokumentów oraz na podstawie art. 6 ust. 1 b) RODO – na podstawie zawartej umowy
7. Dane udostępnione przez Państwa podlegają czynnościom polegającym na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu w celu świadczenia usług w ramach zawartej umowy oraz w celu prowadzenia przez Administratora marketingu bezpośredniego
8. Administrator danych nie przekazuje danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej; oznacza to, że nie przesyłamy ich poza teren Unii Europejskiej
9. Podane dane osobowe przetwarzane w celu zawarcia umowy będą przechowywane przez okres 5 lat, licząc od końca roku w którym umowa została rozwiązana lub przez okres niezbędny do obrony czy dochodzenia roszczeń, a w celach przekazywania informacji (w tym marketingowych) czy dokumentów czy przez okres ważności zgody.
10. Zamawiający ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w przypadku uznania, że przetwarzanie jego danych osobowych narusza przepisy RODO.

V. Informacje w formularzach

1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika, w tym dane osobowe, o ile zostaną one podane.
2. Serwis może zapisać informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
3. Serwis, w niektórych wypadkach, może zapisać informację ułatwiającą powiązanie danych w formularzu z adresem e-mail użytkownika wypełniającego formularz. W takim wypadku adres e-mail użytkownika pojawia się wewnątrz adresu url strony zawierającej formularz.
4. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego, rejestracji usług itp. Każdorazowo kontekst i opis formularza w czytelny sposób informuje, do czego on służy.

VI. Istotne techniki marketingowe

1. Operator korzysta z piksela Facebooka. Ta technologia powoduje, że serwis Facebook (Facebook Inc. z siedzibą w USA) wie, że dana osoba w nim zarejestrowana korzysta z Serwisu. Bazuje w tym wypadku na danych, wobec których sam jest administratorem, Operator nie przekazuje od siebie żadnych dodatkowych danych osobowych serwisowi Facebook. Usługa bazuje na wykorzystaniu ciasteczek w urządzeniu końcowym użytkownika.

VII. Informacja o plikach cookies

Pliki cookies to w szczególności pliki tekstowe zawierające dane informatyczne. Są przechowywane na urządzeniach końcowych użytkownika i wykorzystywane przy przeglądaniu stron internetowych. Pliki cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Do czego wykorzystywane są pliki cookies?

Pliki cookies pozwalają dostosować witrynę internetową do preferencji użytkownika poprzez określenie urządzenia dostępowego i zapamiętywanie wcześniej wybranych opcji wyświetlania strony. Wykorzystywane są także do opracowywania anonimowych statystyk, które służą do optymalizowania treści serwisu.

Pliki cookies a dane osobowe

Przy użyciu plików cookies mogą być zbierane dane osobowe, które mogą być wykorzystane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Ponadto tak zebrane dane są zaszyfrowane w sposób, który uniemożliwia do nich dostęp osobom nieuprawnionym.

W serwisie mogą być wykorzystywane następujące pliki cookies

- Analityczne - wykorzystywane do opracowywania anonimowych statystyk korzystania z serwisu.
- Funkcjonalne - wymagane do prawidłowego działania strony i przechowywania informacji dotyczących sesji użytkownika. Są związane z obsługą i przeglądaniem strony.
- Reklamowe - wykorzystywane do wyświetlania reklam i personalizowania ich treści i ofert pod użytkownika.
- Związane z social media - wykorzystywane do obsługi funkcji wynikających z integracji z portalami społecznościowymi takimi jak Facebook, Google +, Twitter itp.

 

Zarządzanie plikami cookies

Użytkownik ma prawo zadecydowania w zakresie dostępu plików cookies do swojego komputera poprzez ich uprzedni wybór w oknie swojej przeglądarki.

 

Jak zarządzać plikami cookies w popularnych przeglądarkach internetowych?

* MOZILLA FIREFOX

*INTERNET EXPLORER

*SAFARI

*GOODLE CHROME

*OPERA

 

Urządzenia mobilne:

* ANDROID

* SAFARI (iOS)

* WINDOWS PHONE